Avukat Serdarhan Topo Anlatıyor: Hukuk Bürosu Açma Süreci Nasıldır?
Topo Hukuk Bürosunun kurucu avukatı olan avukat Serdarhan Topo ile Hukuk Bürosu Açma Süreci Hakkında konuştuk. İşte Detaylar:
İçindekiler
Serdarhan Topo’ya Sorduk: Mezun Olduktan Sonra Ofis Açmak Mantıklı Mıdır?
Serdarhan Topo, Hukuk Fakülteleri sıralarında ve stajyer dönemlerinde öğrencilerin avukatlık mesleğine karar vermeleri ile çeşitli sorular aklına geldiğini belirtti. Kamu avukatı, şirket avukatı veya serbest avukatlık gibi çeşitli seçeneklerin bulunduğunu söyleyen Serdarhan Topo, seçim yaparken en dikkat edilmesi gereken ise bireyin kendinin farkında olması, hangi işte kendini daha mutlu hissedeceği önemli olduğunu vurguladı
Serbest avukatlık yapmak isteyen avukatlar ya deneyim kazanıp kendi hukuk bürolarını açmakta ya da öğrencilik yaşamlarında ve stajyer döneminde edindikleri bilgi ve donanımları ile avukatlık ruhsatnamelerini alıp hukuk bürolarını açmaktadırlar.
Topo Hukuk Bürosunun Kurucu Avukatı Serdarhan Topo Kimdir?
Serdarhan Topo hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra ofis açmanın belirli şartlar meydana gelmesi halinde mantıklı olabileceğini, kendi işini genç yaşta eline almanın gelecek meslek hayatında birçok kolaylık sağlayabileceğini ifade etmektedir. Henüz üniversite sıralarında iken kendi ofislerini açmaya karar vermiş gençlerin, eğitim ve donanımlarına olan inançları ve cesaretleri ile ofis açmaları kendi lehlerine olacaktır. Ancak bu süreç pek kolay olmayacaktır. Çünkü oldukça fazla rakipleri bulunmamaktadır. Kendilerine destek verecek insanlar olabileceği gibi güvenlerini kırmaya çalışan, yıpranmalarına neden olacak insanlar ve olaylar ile de karşılaşacaklardır. Ofis ilk açıldığı zaman belki istedikleri müvekkil sayılarına ulaşamayacaklardır. Ancak; en nihayetinde belirli alanlarda uzmanlaşmayı kendilerine hedef edinmiş, çıktığı yolda tüm zorluklara göğüs gererek emin adımlarla ilerleyen genç avukatlar gelecek nesillere de örnek olacaklardır.
Serdarhan Topo’ya Sorduk: Hukuk Bürosu Açmak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Hukuk Bürosu açabilmek için gerekli belgeleri temin etmek, belirli prosedürleri yerine getirmek gerekmektedir. Gerekli evrakları açıklamadan önce alınması gereken izinleri sıralamak gerekirse:
- Vergi Dairesi
- Belediye
- Sosyal Güvenlik Kurumu
- Baro
- Meslek Odaları/ Ticaret Odaları
İzin alınması gereken kurumlarken gerekli evraklar ise şu şekildedir:
- Kira Kontratı
- İmza Beyannamesi
- İkametgâh Belgesi
- Noter Onaylı Nüfus Cüzdan Belgesi (Eğer vergi dairesine ofisi açacak olan kişi gidecek ise gerek yok)
- Vergi Levhası
- Tapu Fotokopisi
- Eğer şahıs ise 3 adet vesikalık fotoğraf
- Meslek odası veya ticaret odası kaydı
- İskân
Serdarhan Topo özellikle kira kontratının oldukça önemli olduğunu ifade ediyor. Hem baro bilgileri için hem de vergi dairesi için gereklidir. Hukuk bürosunu açarken belirli bir sermaye de gerekmektedir. Bu maliyet hukuk büronuzu nerede açacağınıza, kaç kişi ile çalışacağınıza bağlı olarak değişmektedir. Fiyat analizi için çeşitli meslektaşlara başvurulabilir.
Serdarhan Topo Anlatıyor: Topo Hukuk Bürosu Nasıl Kuruldu?
Serdarhan Topo, lise eğitimini Çatalca Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra 2010 yılında derece ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak 2014 yılında mezun olmuştur. Üniversite sıralarında iken çeşitli yerlerde çalışarak kendine tecrübe kazanmıştır. Ayrıca öğrencilik hayatında farklı sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde yer almıştır. 2014 yılında mezun olduktan sonra 6 ay mahkemeler de 6 ay ise hukuk bürolarında avukatlık stajını yaparak, ruhsatnamesini almıştır. İlgili kişi ve kurumlara danışmanlık hizmeti verdikten sonra edindiği bilgi ve tecrübeler doğrultusunda Topo Hukuk Bürosunu kurdu.
Avukat Serdarhan Topo: İnternetten İçeriklerin Kaldırılması
Topo Hukuk Bürosu, bilişim hukuku, ceza hukuku, gayrimenkul hukuku, boşanma hukuku, fikri ve sınai haklar hukuku, yabancılar hukuku ve şirketler hukuku alanında uzman avukatlar ile danışmanlık ve avukatlık hizmeti vermeye devam etmektedir. Ayrıca resmî sitesinde çeşitli alanlarda makaleler yayımlayarak müvekkillerine bilgi vermektedir. Bilişim avukatı Serdarhan Topo son olarak; online danışmanlık hizmeti verdiklerini de ifade etmektedir.
Avukat Serdarhan Topo’dan Büro Açmak İsteyen Avukatlara Tavsiyeler
Hukuk fakültesini kazandıktan sonra öncelikle yapılacak olan mesleğe karar verilmelidir. Avukatlık mesleğini tercih ettikten sonra kamu avukatı mı yoksa serbest avukatlık mı yapılacağına karar verilmelidir. Doğru tercihlerin yapıldığından emin olunduktan sonra hukuk bürosu açabilmek için belirli bir bütçe ayrılması gerekmektedir. Ardından hukuk bürosunun açılacağı yerin tespit edilmesi gerekmektedir. Adliyelere yakın yerleri tercih etmek zaman açısından fayda sağlayacaktır. Doğru çalışma arkadaşlarının tercihi de iş bölümü yapmak açısından önemlidir.
Ancak her şeyden önemlisi büro açmak isteyen avukatın bilgi ve tecrübesidir. Müvekkillerine en iyi şekilde hizmet verme gayesinde bulunan avukatların başarıya ulaşabilmeleri de kolaylaşacaktır. Bu bilgi ve deneyime sahip olmak üniversite sıralarında başlar. Derslere gereken önemin verilmesi ve çeşitli yerlerde iş deneyimlerinde bulunulması gerekmektedir. Ayrıca çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer almak farklı ortamlarda bulunarak insan ilişkilerinin kuvvetlenmesine ve çevre yapılmasını sağlayacaktır. Hukuk Bürosu açmak isteyen avukat faaliyet alanlarını belirlemeli ve bu alanlarda uzmanlaşmalıdır. Bunun için çeşitli sertifika programlarına ve seminerlere katılmak yerinde olacaktır. Ayrıca yabancı müvekkillere de hizmet verebilmek adına yabancı dilin ileri seviyede öğrenilmesi gerekmektedir. Serdarhan Topo’ya göre verilen tavsiyeler yerine getirildiği takdirde açılacak olan hukuk bürosunda verilecek olan hizmetin kalitesi artacak, müvekkillerin daha sonra yeniden aynı hukuk bürosunu tercih etme olasılıkları artacaktır.
Avukat Serdarhan Topo’ya Sorduk: Hukuk Bürosu Açacak Avukatlar Nasıl Reklam Yapmalı?
Televizyon, radyo, internet veya gazete gibi vasıtalar kullanılarak çeşitli hizmet veya ürünlerin hedef kitlelere ve tüketicilere tanıtılmasına reklam denir. Reklam esas aldığı hedef kitlelere etki yarattığı için her sektörde olduğu gibi hukuk sektöründe de önem arz etmektedir. Kendini daha iyi tanıtmak kısa zamanda farklı kitlelere ulaşabilmek açısından da önemlidir. Reklamın hukuk açısından önemini kategorize edersek; genel ekonomik açıdan, müvekkil açısından ve bürolar açısından 3’e ayırabiliriz. Reklam işverene kendini daha iyi ifade edilme olanağı tanıdığı gibi, reklama maruz kalan açısından da bilgi alma kaynağını oluşturur.
Av. Serdarhan Topo: İnternetten Alışveriş Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Serdar Han Topo’ya göre avukatların reklam yapabilmesinin en önemli yollarından birisi geniş bir çevreye sahip olmaktır. Farklı mecralardan farklı kişiler ile tanışmak avukatlar için oldukça önemlidir. Ayrıca müvekkillerine verdikleri hizmetin kalitesi ile doğru orantılı olarak danışmanlık ve avukatlık hizmeti için hukuk bürosuna danışan insanların sayısı da artacaktır. Bununla beraber günümüz teknoloji çağında bilgiye ulaşabilmenin en kolay yolunu internet oluşturmaktadır. Dolayısıyla hukuk bürosuna ait resmi bir web sayfasının da bulunması oldukça önemlidir. Bu web sayfasında verilen hizmetler detaylandırılmalı, bünyesinde bulundurduğu avukatların kısa özgeçmişleri bulunmalıdır. Son olarak bu web sayfasında farklı konular ile ilgili müvekkillere bilgi sağlamak amacıyla makaleler yayımlamakta kendini tanıtmak açısından önemlidir.
İlgili Yazı:
Only registered users can comment.